Anderen over mij

Mijn kwaliteiten volgens anderen

Nauwkeurig
Integer
Creatief
Goed kunnen luisteren
“Rowan heeft mijn eerste Nederlandse boek De Protegé geredigeerd. Het is altijd even spannend wanneer een ander je werk onderhanden neemt, immers het blijft toch altijd je kindje. Maar ik ben erg blij met wat Rowan heeft gedaan. Niet alleen heeft ze het verhaal een stuk strakker gemaakt, door overbodige stukjes tekst te verwijderen, maar ook heeft ze haar magie erop losgelaten waardoor het nu een stuk vlotter leest. Rowan heeft oog voor detail en wist me op een paar inconsistenties te wijzen die er waren ingeslopen. Dat vergt dat je het verhaal nauwkeurig leest en het daadwerkelijk ook in je opneemt, anders vallen deze fouten je niet op. Ik heb met Rowan erg prettig samengewerkt, haar professionele aanpak en haar prompte reacties hebben mij vertrouwen gegeven. Ik ben blij dat ik haar gevonden heb en zal zeker mijn volgende boeken door haar laten redigeren.”
Victor Vergeer
“Voor mijn thriller Novitsjok heb ik Rowan ingeschakeld voor de eindredactie. Het was een extra redactieronde om te checken of ik alle foutjes uit het manuscript had gehaald. Spaties, komma’s, zinsopbouw, maar ook aanbevelingen om het verhaal nog beter te maken: Rowan ziet echt alles! Ik ben heel blij dat zij mijn werk nogmaals heeft doorgenomen. Het maakt het verhaal veel beter. Het geeft zoveel rust als je weet dat je eigen werk door een taalexpert als Rowan is bekeken. Ik weet nu al dat ze bij mijn volgende boek ook de eindredactie mag doen.”
Fedor de Groot
“Rowan heeft twee boeken voor me geredigeerd: Een quaet vermoeden en Wikkelkind. Wat ze doet? Rowan houdt je een spiegel voor! Je kijkt anders naar je teksten. Ineens zie je dan hoe noodzakelijk bepaalde correcties zijn. Door haar treffende opmerkingen heb ik soms hardop gelachen om mijn bloopers. Rowan is duidelijk, professioneel en integer. Ze let niet alleen op zaken als grammatica, vertelperspectief en stijl, maar geeft ook goede inhoudelijke suggesties. Ze gaat secuur te werk en neemt de teksten gedegen onder de loep. Ik gun iedere schrijver een Rowan!”
Diane Busink
Veerkracht heeft aan kracht gewonnen door de inbreng van Rowan. Kortere zinnen of anders geformuleerd. Woorden weggehaald of juist toegevoegd ter verduidelijking. Dat laatste simpelweg door haar aangegeven met bv. de vraag ‘waarom’. Hierdoor zag ik dat een extra woord of zin nodig was. Mijn gevecht met wel/niet komma’s is ze voor mij aangegaan. Zo blij mee. Door haar is het me weer een beetje duidelijker geworden. Niet te vergeten de lachwekkende inhoudelijke fouten, die je na een behoorlijk aantal keer overlezen nog steeds niet ziet. Rowan neemt haar werk heel serieus en besteedt veel aandacht aan elk detail ervan. Daarom beveel ik haar aan iedereen aan!”
Anja Maas
“Toen ik de redactie terugkreeg op mijn boek Heersers van Vuurwacht wist ik na het lezen van de eerste paar bladzijdes al dat Rowan een fantastische klus had geklaard. Ik was oprecht onder de indruk van hoe haar suggesties en verbeteringen het verhaal positief hadden veranderd. Van diverse proeflezers kreeg ik te horen dat het verhaal lekkerder liep en leesbaarder overkwam. Rowans redactie stopte niet bij het opsporen van schrijfstijl en grammaticale fouten. Ze gaf goede suggesties om het verhaal te verbeteren. Het was goed te merken dat ze het verhaal aandachtig had gelezen, waardoor ze ook fouten in de context opmerkte en hier feedback op plaatste. Ik zou Rowan zeker een volgende keer opnieuw inschakelen, en ik zou haar aan iedereen kunnen aanraden.”
Ralph Bunschoten
“Rowan heeft redactie gedaan op mijn boek De man zonder vaardigheden. In eerste instantie was dat even schrikken. Vrijwel elke pagina wemelde van de correcties, suggesties en opmerkingen. Maar toen ik met haar input aan de slag ging, merkte ik dat elke ingreep van Rowan honderd procent raak was. De zinnen werden korter en krachtiger en het verhaal duidelijker. Doordat Rowan zeer aandachtig leest, attendeerde ze mij ook op inconsistenties en andere zwakheden in het verhaal. Het fijne is dat ze het niet bij signaleren laat, maar dat ze ook suggesties aandraagt voor hoe dingen anders uitgewerkt kunnen worden. Ik kan dus niet anders zeggen dat ik ontzettend blij ben met Rowans werk. Ik kan haar van harte aanbevelen als redacteur.”
Michiel Richards
IMG_20220110_140224521

Even kennismaken?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik als redacteur of schrijfcoach voor jou en je manuscript kan betekenen?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

info@rowanduin.nl

Snel reactie

0643243374

Altijd blij vragen te beantwoorden

Even kennismaken?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik als redacteur of schrijfcoach voor jou en je manuscript kan betekenen?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

info@rowanduin.nl

Snel reactie

0643243374

Altijd blij vragen te beantwoorden

Staat jouw boek hier straks tussen?